On te ne šalje, On te vodi

On te ne šalje, On te vodi

Sada je početak januara 2019 i razmišljam o svim različitim stvarima i događajima koje sam isplanirala uraditi ovu godinu, i moram priznati osjećam se malo preplavljeno sivme tim. Ali ovo nije nikakva novost za mene, prolazim kroz to na početku svake nove godine i moram se podsjetiti da je to samo đavo koji pokušava da me zastraši. Danas sam bila veoma ohrabrena jednim od dnevnih tekstova za pobožnost i želim da ga podijelim s vama.

On te ne šalje, On te vodi.
Kada pokušavaš nešto što nikada nisi ranije uradio, normalno je da se plašiš. Kada te traže da uradiš posao za koji se osjećaš nekvalificiran, normalno je da se plašiš. Kada pokušavaš nešto što ranije nisi uspio uraditi, normalno je da se plašiš. Ali kada radiš stvari koje se plašiš raditi, tada rasteš i tvoje pouzdanje u Boga raste. Danas ti Bog govori: “Ohrabrite se i budite odlučni! Ne bojte se i nemojte predati pred njima. Ta sam Jahve, Bog tvoj, ide s tobom; neće te zapustiti niti će te ostaviti.” Ponovljeni zakon 31,6

Bog je s tobom gdje god ideš. To bi te trebalo motivirati da ideš gdje god ti On kaže da ideš. Istina je da kada ti Bog kaže idi, On te tamo ne šalje, On te tamo vodi.

Dobro je podsjetiti se da sve što trebam uraditi jeste uzeti Isusovu ruku, ići sa Njim i On će me osposobiti da ispunim sve što trebam ispuniti u 2019.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function tribe_is_month() in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php:5 Stack trace: #0 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/single-standard.php(121): require() #1 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/fw/core/core.wp.php(1282): grace_church_template_single_standard_output(Array, Array) #2 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/single.php(22): grace_church_show_post_layout(Array) #3 /home/kraljeve/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/home/kraljeve/...') #4 /home/kraljeve/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/kraljeve/...') #5 /home/kraljeve/public_html/index.php(17): require('/home/kraljeve/...') #6 {main} thrown in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php on line 5