Escape rooms

Escape rooms

U Americi su posljednja novost i opsesija tzv. “escape rooms” (sobe za bijeg). Wikipedija to opisuje: “Escape room je fizička avanturistička igra u kojoj igrači rješavaju seriju zagonetki koristeći tragove, naputke i strategije kako bi dosegli cilj.”
Cilj je osloboditi se prije nego vrijeme istekne. Neki ljudi se slome pod pritiskom vremena i nisu u stanju pronaći izlaz. S druge strane, neki ostaju mirni, istražuju informacije pred njima, primjenjuju što su naučili i izlaze kao pobjednici.
Još uvijek nisam učestvovala u escape room igri, ali mogu potvrditi da sam dopustila okolnostima u nekom trenutku da me poraze. Takođe sam doživjela da nađem rješenje kada se posao ispred mene činio zastrašujućim i nemogućim, a kada sam smireno išla s onim što znam. U tim prilikama rezultat je bio da sam se osjećala uzbuđeno i slobodno jer je teret nestao.
Dok razmišljam o “escape rooms” na um mi dolazi Isus. Isus je jedini put do slobode u život iz escape room (ovog svijeta) kroz koju prolazimo. Kroz cijelu Božju Riječ Isus je otkriven kao jedan i jedini put koji vodi iz smrti u život. Isus je Uskrsnuće zauvijek, ali tako često živimo kao oni zarobljeni u ovom svijetu. Ako smo se pouzdale u Krista i imamo odnos s Njim, ne živimo u okovima grijeha nego u slobodi života u Kristu.
Stoga živi za danas! Živi hodajući u sili Njegova uskrsnuća! Vjerujem cijelim svojim srcem i dušom da je nemoguće da nas Krist ne promijeni nakon čitanja Njegove riječi i dodira Njegove otkupljujuće ljubavi za nas. Živite znajući da je svaki dan Uskrs kada živimo u Kristu.

Odgovori mu Isus: “Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.
” Ivan 14,6
Reče joj Isus: “Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li ovo?” Ivan 11,25-26
 “Jer kako po čovjeku smrt, tako dođe i uskrsnuće mrtvih po čovjeku.Jer kako u Adamu svi umiru, tako će i u Kristu svi oživjeti.” 1. Korinćanima poslanica 15,21-22
“Jer ste milošću spašeni po vjeri, i to nije od vas, to je dar Božji.” Efežanima 2,8 


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function tribe_is_month() in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php:5 Stack trace: #0 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/single-standard.php(121): require() #1 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/fw/core/core.wp.php(1282): grace_church_template_single_standard_output(Array, Array) #2 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/single.php(22): grace_church_show_post_layout(Array) #3 /home/kraljeve/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/home/kraljeve/...') #4 /home/kraljeve/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/kraljeve/...') #5 /home/kraljeve/public_html/index.php(17): require('/home/kraljeve/...') #6 {main} thrown in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php on line 5