Rat je Gospodnji

Rat je Gospodnji
1.Samuelova 17,47 “Znat će sve ovo mnoštvo, da Gospod ne daje pobjede mačem i kopljem, jer je rat Gospodnji. On će vas dati u naše ruke.”
Kroz današnje čitanje jednog od mojih omiljenih priručnika za pobožnost bila sam veoma ohrabrena i stoga to želim podijeliti i s vama.
Kako se nosiš sa životom ovisi o tome što vjeruješ koliko je velik Bog. Ako je suviše mali:
(1) Živjet ćeš u stalnoj napetosti razmišljajući kako sve ovisi o tebi.
(2) Tvoj pogled će određivati tvoja okolina ili što je gore, tvoji kritičari.
(3) Bez prihvaćenosti ljubećeg Boga bit ćeš rob mišljenju ljudi
(4) Stalno ćeš žudjeti za prepoznavanjem jer ne razumiješ da će te Otac koji vidi u tajnosti nagraditi
John Ortberg kaže da kada pravimo grešku i umanjimo Boga, tada molimo bez vjere, radimo bez žara, služimo bez radosti i patimo bez nade – što rezultira strahom, povlačenjem, gubitkom vizije i odustajanjem.
Kada je Golijat prijetio Izraelcima bili su u očaju i veoma uplašeni (1.Samuelova 17,11) Nisu smatrali da je Bog dovoljno velik da ih obrani. Ali ne i David! On je znao koliko je velik njegov Bog i jednostavno je rekao: “Gospod, koji me je izbavio iz pandža lava i medvjeda, izbavit će me.”
I vi i ja se možemo suočiti s bilo čime kada znamo ono što je David znao – “Rat je Gospodnji i on nikada još nije izgubio nijednu bitku!!! Stoga ne moramo ovisiti o vlastitim resursima. David se možda osjećao malenim, ali je znao Boga koji je dovoljno velik.
Obraćeni trgovac robljem John Newton je rekao: “Ako je Gospod s nama nemamo razloga za strah. Njegov pogled je na nama, Njegove ruke oko nas, Njegove uši otvorene za naše molitve, Njegova milost dostatna i Njegova obećanja vječna.” Sve ovisi o tome koliko je velik tvoj Bog!

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function tribe_is_month() in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php:5 Stack trace: #0 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/single-standard.php(121): require() #1 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/fw/core/core.wp.php(1282): grace_church_template_single_standard_output(Array, Array) #2 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/single.php(22): grace_church_show_post_layout(Array) #3 /home/kraljeve/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/home/kraljeve/...') #4 /home/kraljeve/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/kraljeve/...') #5 /home/kraljeve/public_html/index.php(17): require('/home/kraljeve/...') #6 {main} thrown in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php on line 5