novo vino

novo vino

Već nekoliko dana glavom mi prolaze rječi “ovo je novi i živi način, hodajte u njemu”. Nisam previše mislila o tome dok nisam jutros razgovarala sa svojim sinom koji je trenutno u bolnici i oporavlja se od teške saobraćajne nesreće sa motorciklom. Rekao mi je “znaš mama, kada se sve ovo završi (COVID-19) život više nikada neće biti isti. Postojat će novi način života na tako mnogo načina.“ Mislim da je govorio proročki a da to nije ni znao.

Bog je rekao početkom godine “Evo, učinit ću novu stvar”, to mi potvrđuje da se život nakon COVID-19 neće vratiti da bude kakav je bio. “Evo, učinit ću novu stvar, zar toga nećete biti svjesni”.

Nova stvar !!! Novo vino !!! Postoji novi i živi način, hodajte u njemu !!! sve se to vrti u mom duhu. Što kažeš Gospodine ???

Ova samoizolacija i socijalna distanciranost daju nam više vremena. Uživam u tome što imam više vremena koje mogu provesti sa Duhom Svetim. Ova epidemija presekla je naše “prezauzetosti” itd. Vjerujem da je to zbog toga što nas Bog želi pripremiti za Novo vino, za novi i živi način nakon COCID-19.

Ja ne znam kako će izgledati to novo vino, taj novi i živi način, ali znam da želim biti deo toga, a ti? Da li si spremna da istupiš iz starog i udobnog u ono novo, čak i ako je ono neudobno?????

Biblija u Mateju 9:17 kaže »I ne ulijeva se novo vino u stare mješine. Inače se mješine proderu, vino prolije, a mješine propadnu. Nego, novo se vino ulijeva u nove mješine pa se oboje sačuva.«

Izaija 30:21 I uši će tvoje čuti riječ gdje iza tebe govori: »To je put, njime idite«, bilo da vam je krenuti nadesno ili nalijevo.

Odlučila sam potražiti šta je to novi i živi način itd. I otkrila sam da je to zapravo stara himna (nepoznatog autora)

To je novi i živi način, hodaj u njemu

To je novi i živi način koji je Bog planirao

To je novi i živi način i hodam u njemu iz dana u dan

Vodi me i mnome upravlja desnica Njegova

Ovo su samo moja razmišljanja u nedeljno popodne i voljelja bih čuti vaše misli


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function tribe_is_month() in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php:5 Stack trace: #0 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/single-standard.php(121): require() #1 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/fw/core/core.wp.php(1282): grace_church_template_single_standard_output(Array, Array) #2 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/single.php(22): grace_church_show_post_layout(Array) #3 /home/kraljeve/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/home/kraljeve/...') #4 /home/kraljeve/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/kraljeve/...') #5 /home/kraljeve/public_html/index.php(17): require('/home/kraljeve/...') #6 {main} thrown in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php on line 5