živi u sadašnjem trenutku

živi u sadašnjem trenutku
Psalam 118:24 Ovo je dan što ga učini Jahve: kličimo i radujmo se njemu!
Ako smo ikada trebale da naučimo da živimo u sadašnjem trenutku, onda je to sada
Možemo da provedemo tako mnogo vrijemena žaleći za svojom prošlošću i brinući se za svoju budućnost da zaboravimo da uživamo u danu u kojem se nalazimo.
Bog nam daje milosti samo za jedan po jedan dan. Nismo stvoreni živjeti u prošlosti ili budućnosti, već smo stvoreni da uživamo u DANAŠNJEM DANU. Moramo VJEROVATI BOGU za sva naša sutra i moramo Njemu otpustiti sva naša žaljenja vezana za jučer.
Kada se ujutru probudim, volim započeti dan zahvaljujući Bogu za dan koji je On stvorio i reći mu “Ja ću se radovati i uživati u njemu
2 Korinćanima 12:9  kaže “Dosta ti je moja milost…”
Možemo iskusiti mir i radost čak i ako imamo težak dan. Mi smo trenutno u veoma teškom razdoblju sa COVID-om 19, ALI Bog je još uvjek onaj koji je U POTPUNOSTI DOVOLJAN, On nam nudi mudrost, snagu, mir i da, takođe i radost ako svaki svoj trenutak podredimo NJEMU.
Jovan 16:33 To vam rekoh da u meni mir imate. U svijetu imate muku, ali hrabri budite – ja sam pobijedio svijet!
Ključ za živjeti u SADAŠNJEM TRENUTKU  je  ostati FOKUSIRAN na Isusa, Njegova Milost je dovoljna

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function tribe_is_month() in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php:5 Stack trace: #0 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/single-standard.php(121): require() #1 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/fw/core/core.wp.php(1282): grace_church_template_single_standard_output(Array, Array) #2 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/single.php(22): grace_church_show_post_layout(Array) #3 /home/kraljeve/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/home/kraljeve/...') #4 /home/kraljeve/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/kraljeve/...') #5 /home/kraljeve/public_html/index.php(17): require('/home/kraljeve/...') #6 {main} thrown in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php on line 5