ZASTRAŠIVANJE / OHRABRENJE

ZASTRAŠIVANJE / OHRABRENJE

Značenje reči zastrašivanje prema rečniku je “uplašiti ili pretiti nekome, obično kako bi ih nagovorili da učine nešto što vi želite”. U korenu reči “zastrašivanje” možete videti reč “strah”, a plašiti se znači uplašiti se ili povući se iz nečega.

Značenje ohrabrenja je akcija pružanja podrške, samopouzdanja ili nade nekome. To takođe znači nadahnuti, motivisati, osnažiti, potaknuti, uzdignuti, podržati, ojačati.

Tvorac zastrašivanja je sam đavo. Kada nam Sveti Duh šapne nešto što želi da mi uradimo, neprijatelj dođe i pokuša da nas zastraši da se povučemo. Mi moramo hodati u svesnosti ovih njegovih zlih namera.

Luka 10:19 Evo vam dajem vlast da stajete na zmije i na skorpije i na svaku silu neprijateljsku, i ništa vam neće nauditi.

Stvoritelj ohrabrenja je Duh Sveti, što je zapravo jedna od njegovih karakteristika. Naš nebeski Otac nikada od nas neće tražiti da nešto učinimo bez da nas opremi i ohrabri.

Efežanima 2:10 Jer smo Njegov delo, sazdani u Hristu Isusu za dela dobra, koja Bog unapred pripravi da u njima hodimo.

Rimljanima 8:37 Ali u svemu ovome pobeđujemo Onog radi koji nas je ljubio.

Ono čega se đavo boji je da otkrijemo ko smo mi zapravo. Đavo zna ko smo, ali ako nas može neprestano zastrašivati, tada nikada nećemo otkriti ko smo mi i kakav autoritet imamo u IME ISUSA.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function tribe_is_month() in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php:5 Stack trace: #0 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/single-standard.php(121): require() #1 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/fw/core/core.wp.php(1282): grace_church_template_single_standard_output(Array, Array) #2 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/single.php(22): grace_church_show_post_layout(Array) #3 /home/kraljeve/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/home/kraljeve/...') #4 /home/kraljeve/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/kraljeve/...') #5 /home/kraljeve/public_html/index.php(17): require('/home/kraljeve/...') #6 {main} thrown in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php on line 5