ZADOVOLJNA / NEZADOVOLJNA

ZADOVOLJNA / NEZADOVOLJNA
Biti zadovoljan svojim životom znači prihvatiti svoje okolnosti i biti zahvalan na svemu što imaš.
Zadovoljna osoba nije zavidna ili ljubomorna na ono što drugim imaju.
Zadovoljna osoba se može radovati kada neko drugi primi blagoslov, dobije unapredjenje, ode na odmor, kupi nova kola ili kuću itd.
Zadovoljna osoba ima spokojno i zahvalno srce.
Zadovoljna osoba se ne brine i ne boji se dana koji su pred njom.
Zadovoljna osoba govori Bogu svoje potrebe i veruje da će se on pobrinuti i obezbediti.
Nezadovoljna osoba nije zadovoljna svojim životom i teško prihvata svoje okolnosti.
Nezadovoljna osoba se konstantno uporedjuje sa drugima.
Nezadovoljna osoba obično govori – kada bih samo imala ovo ili ono, ili – kada se to i to bude desilo, itd.
Ljubomora i zavidnost takodje su znaci da je neko nezadovoljan.
Božija reč u Filipljanima 4:11-13 kaže (govoreći kroz Pavla) : ” Ne kažem to zato što sam u oskudici; jer naučio sam da u svim okolnostima budem zadovoljan. Znam šta znači oskudevati, znam šta znači imati u izobilju. Navikao sam na sve i svašta: i da budem  sit i da gladujem, i da imam u izobilju i da oskudevam. Sve mogu u onome koji mi daje snagu.”
Suština je da se istinsko zadovoljstvo nalazi samo u Isusu Hristu. Ne možemo ga pronaći u stvarima, ljudima ili okolnostima.

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function tribe_is_month() in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php:5 Stack trace: #0 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/single-standard.php(121): require() #1 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/fw/core/core.wp.php(1282): grace_church_template_single_standard_output(Array, Array) #2 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/single.php(22): grace_church_show_post_layout(Array) #3 /home/kraljeve/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/home/kraljeve/...') #4 /home/kraljeve/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/kraljeve/...') #5 /home/kraljeve/public_html/index.php(17): require('/home/kraljeve/...') #6 {main} thrown in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php on line 5