Haljna razočarenja

Haljna razočarenja

Razočarenje dolazi u mnogo različitih oblika, veličina i stilova. Može to biti zbog veze, izbora karijere, unapređenja, crkve, službe, prijatelja, doma itd, itd. Neka razočarenja dolaze od naših ličnih izbora, neka zbog izbora drugih ljudi nad kojima nemamo kontrolu.

Definicija razočarenja je: tuga ili nezadovoljstvo izazvano neispunjenim očekivanjima. Ili osećanje tuge, nesreće ili nezadovoljstva jer nešto nije dobro kao što smo očekivali ili zato što se nešto čemu smo se nadali ili smo očekivali nije desilo.

Nošenje haljine razočarenja može izazvati duboku tugu i kajanje. Mnogi postaju razočarani i završavaju u depresiji. I umesto da se osećaju zadovoljni svojim životom mogu postati veoma nezadovoljni.

Našla sam online sažetak onoga što želim da kažem u ovom mom blogu: “Gledaj na svoja životna razočarenja kao na Božije prilike koje su u skladu sa Njegovom voljom. Prihvati savet psalmiste i “Stavi na Gospoda breme svoje, i On će te potkrepiti. Neće dati doveka pravedniku da posrne.” Psalam 55:22. Ako insistiraš na tome da sam nosiš svoje terete i razočarenja, to će zaista biti jako težak teret. I biće mukotrpno jer nismo stvoreni da nosimo tako teške terete. Upravo zato nam Isus zapoveda svima “dožite  k meni svi koji ste umorni i natovareni, i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, i naučite se od mene; jer sam ja krotak i smeran u srcu, i naći ćete pokoj dušama svojim. Jer je jaram moj blag, i breme je moje lako.” Matej 11:28

napisala Gretha Stanley


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function tribe_is_month() in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php:5 Stack trace: #0 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/single-standard.php(121): require() #1 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/fw/core/core.wp.php(1282): grace_church_template_single_standard_output(Array, Array) #2 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/single.php(22): grace_church_show_post_layout(Array) #3 /home/kraljeve/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/home/kraljeve/...') #4 /home/kraljeve/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/kraljeve/...') #5 /home/kraljeve/public_html/index.php(17): require('/home/kraljeve/...') #6 {main} thrown in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php on line 5