Bog se bori za tebe!

Bog se bori za tebe!
Jeste li ikad rekli sebi "šta ako ne uspijem?" Postoji samo jedna stvar gora od toga da se sami zapitate: "šta ako ne uspijem?" A to je neko ko potvrđuje vaš strah i govori vam da nećete uspjeti. Budite oprezni s kime dijelite svoje snove i vizije.

Mnogo je glasova; na primjer glas ograničenja, koji vam govori da to ne možete učiniti, ili glas manipulacije, koji vam govori da nemate ono što je potrebno, glas zastrašivanja koji govori da nećete uspjeti. Kao što je u osnovi Golijat govorio Davidu u 1. Samuelovoj 17, odavde nećeš živ otići.

Naše okolnosti možda nisu tako drastične, ali glasovi koje čujemo sigurno mogu oslikati detalje kako bi se činilo da je tako. Naš bi odgovor trebao biti poput Davidova, on je gledao na Gospoda, a ne detalje svoje situacije. David kaže, u 1. Samuelovoj 17,45: "Ti ideš na me s mačem, s kopljem i sa sulicom. A ja idem na te u ime Gospoda nad vojskama, Boga vojske Izraelove, koju si ti pogrdio."

Golijat misli da se bori protiv Davida od krvi i mesa, a ne shvaća da ide protiv SVEMOGUĆEG BOGA. Možete li zamisliti kako bi bilo zapravo svjedočiti ovoj bitci? Sigurna sam da bi na našim licima bio izražen užas dok gledamo ovog dječaka kako se suprotstavlja divu, ali zamislite poklič pobjede kada je David porazio diva i otkinuo mu glavu.

Možda se osjećate poput Davida - poput dječaka s praćkom nasuprot divu - ali primijetite kako njegove riječi preusmjeravaju fokus sa njegovog rasta i oružja na Gospodara Svemogućeg. Ne kaže: "Idem protiv tebe s praćkom i pet kamenova." Zapravo,David uopće ne spominje oružje koje ima. On se poziva na krajnju istinu.

Možemo učiniti isto u svom životu. Riječ Božja je naše oružje. David ju je iskoristio kao odgovor Golijatu. Mojsije ju je koristio kao odgovor na strah Izraelaca kada ih je progonila egipatska vojska. Čak je i Isus koristio Riječ da odgovori neprijatelju u pustinji.
Ne trebate se bojati; Gospod će se boriti za vas.
Pročitajte 1. Samuelovu 17,41-47, Izlazak 14,13-14.
Kad čujete kako dolazi glas zastrašivanja, preusmjerite svoj fokus i izgovorite istinu naglas: Bitka je BOŽJA!


				

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function tribe_is_month() in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php:5 Stack trace: #0 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/single-standard.php(121): require() #1 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/fw/core/core.wp.php(1282): grace_church_template_single_standard_output(Array, Array) #2 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/single.php(22): grace_church_show_post_layout(Array) #3 /home/kraljeve/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/home/kraljeve/...') #4 /home/kraljeve/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/kraljeve/...') #5 /home/kraljeve/public_html/index.php(17): require('/home/kraljeve/...') #6 {main} thrown in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php on line 5