Šta vježbate

Šta vježbate

Šta vježbate? Jer u onome što vježbate postajete dobri.

Vježbate li radost u svom životu, vježbate li mir u svom životu, trenirate li sreću u svom životu? Ili vježbate prigovaranje? Jer ako vježbate prigovaranje, postat ćete vrlo dobri u tome. I postat ćete toliko dobri u tome da ćete svemu zamjeriti, čak i neke greške koju nijedan laik ne može vidjeti, vidjet ćete to vi, koji ste stručnjak !!!!!

Šta vježbate? Vježbate li ljutnju? Jer ako vježbate ljutnju, postat ćete vrlo dobri u tome. I postat ćete toliko dobri u tome da će vas najtrivijalnija stvar naljutiti, poput sjedišta u avionu, kao kad vidite da mjesto preko puta vas nekako izgleda bolje od onoga koje ste dobili, i to je tako nepravedno od avio kompanije .

Šta vježbate? Vježbate li zabrinutost, jer ako vježbate zabrinutost, bit ćete vrlo dobri u tome. I postat ćete toliko dobri u tome da će vas sve zabrinjavati, čak i bivoli koje nemate.
Zato predlažem da, ako je istina da je to stvar prakse, predlažem da vježbate radost !!!!

Gore navedeno nisam ja smislila, bilo je to nešto što sam čula na video isječku – dječaka kako to govori, pomislila sam da je to stvarno dobro pa sam prekucala. Jednostavno je, ali ima dobru poruku za nas, to je poput kontrolne liste čime zaokupljamo misli i vrijeme.

Htjela bih to potkrijepiti Svetim pismom. Filipljanima 4,4-9 : “Uvijek se radujte u Gospodinu!
Reći ću ponovo: radujte se! Neka vaša blagost bude poznata svim ljudima. Gospodin je blizu! Ne brinite se tjeskobno ni za što, već molite i tražite od Boga sve što vam treba. A kad molite, uvijek i zahvaljujte, i Božji mir, koji je iznad svakog ljudskog razmišljanja, čuvat će vaša srca i vaše misli u Isusu Kristu. Na kraju, braćo i sestre, ispunite svoje misli onim što je istinito, što je plemenito, pravedno, čisto, ljubazno i hvale vrijedno. Sve što ste naučili i primili, sve što ste čuli i vidjeli da ja radim, nastavite i vi raditi (vježbajte). I Bog, izvor mira, bit će s vama.

Ako vježbate Filipljanima 4,4-9, postat ćete vrlo dobri u tome !!!


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function tribe_is_month() in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php:5 Stack trace: #0 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/single-standard.php(121): require() #1 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/fw/core/core.wp.php(1282): grace_church_template_single_standard_output(Array, Array) #2 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/single.php(22): grace_church_show_post_layout(Array) #3 /home/kraljeve/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/home/kraljeve/...') #4 /home/kraljeve/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/kraljeve/...') #5 /home/kraljeve/public_html/index.php(17): require('/home/kraljeve/...') #6 {main} thrown in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php on line 5