Prema Božjoj svrsi

Prema Božjoj svrsi

Odavno nisam pisala blog, ali sam nedavno primila misao za pobožnost putem mejla koja mi je dala drugu perspektivu na stih Rimljanima 8,28. Nadam se da će i vas ohrabriti.

Rimljanima 8,28 kaže: ‘sve izvodi na dobro onima koji Ga ljube koji su pozvani prema Njegovom planu.” Drugim riječima kada ste u planu ili volji Božjoj, sve što dođe u vaš život može proizaći na vaše dobro. Možda se odmah pitate kako trudnoća vaše neudate kćerke može izaći na dobro ili kako čak Bog može proizvesti dobro iz vašeg razvoda ili kako gubitak posla može biti za vaše dobro ili kako vaša smrtonosna bolest može izaći na dobro.
Ako ‘dobro’ u Rimljanima 8,28 znači vaša udobnost, lagodnost, zdravlje, bogatstvo, napredak, zadovoljstvo ili sreća svi bismo postavljali ova pitanja! Ali vaše krajnje dobro je preobličavanje na sliku Isusa Krista. I kada ste u Božjoj volji – “pozvani prema Njegovom planu” – sve što Bog dopusti u vaš život će On koristiti da vas učini poput Krista. Sve!

Blagoslov,

Anne Graham


Puno se može razmišljati o ovoj kratkoj poruci. Razmišljam o puno puta kada smo očekivali da Bog donese nešto dobro iz loših izbora koji su nas doveli u situacije koje nam se ne sviđaju i kada ništa dobro ne proizilazi iz tog, skloni smo tome da krivimo Boga.


Ali poenta je da je Bog više zainteresiran za naš karakter nego za naše okolnosti. Pitanje koje trebamo sebi postaviti je ‘Jesam li ja u volji Božjoj’ i ako je odgovor da, tada će On sve okolnosti izvesti na dobro.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function tribe_is_month() in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php:5 Stack trace: #0 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/single-standard.php(121): require() #1 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/fw/core/core.wp.php(1282): grace_church_template_single_standard_output(Array, Array) #2 /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/single.php(22): grace_church_show_post_layout(Array) #3 /home/kraljeve/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/home/kraljeve/...') #4 /home/kraljeve/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/kraljeve/...') #5 /home/kraljeve/public_html/index.php(17): require('/home/kraljeve/...') #6 {main} thrown in /home/kraljeve/public_html/wp-content/themes/grace-church/templates/_parts/share.php on line 5